Lachtan hřivnatý

Tento savec a ploutvonožec žije na jižním pobřeží Jižní Ameriky. Dorůstá až délky dvou a půl metru a hmotnosti až tří set padesáti kilogramů. Umí velmi dobře plavat a ve vodě vydrží plout...

Pavián pláštíkový

Pavián pláštíkový žije ve východní Etiopii, na severu Somálska, v Súdánu a na Arabském poloostrově ve skalnatých horách. Jeho tělo dosahuje výšky až devadesáti centimetrů a hmotnosti do deseti kilogramů, ocas může...

Novinky

Osel

Osel je nenápadně zbarvený ušatý lichokopytník z čeledi koňovitých. Vzhledem se podobá primitivním druhům koní, má kratší nohy a větší hlavu. Samec má v...

Zvířata radí

Lenochod dvouprstý