10 hadích nej aneb seznamte se s hadími rekordmany

Zajímá vás hadí život a hadi všeobecně? V dnešním článku se podíváme na deset hadích nej. nejmenšího, nejdelšího, netěžšího,... hada, kterého můžete na naší planetě potkat.  Nejmenší hádě Nejmenším hadem naší planety je...

Tučňák císařský

Tučňáci císařští jsou nejvyšší a nejtěžší ze všech tučňáků. Samci a samice nejsou velikostně ani barevně rozdílní, samci jen více váží. Dosahují kolem stodvaceti centimetrů a od dvaadvaceti do pětačtyřiceti kilogramů, jsou...

Žralok dlouhoploutvý

Žralok dlouhoploutvý je velký žralok z čeledi modrounovitých. Žije v mořích a oceánech v subtropech a tropech, hlavně v hlubokých vodách, ovšem setkat se s ním lze i u pobřeží. Je...

Velbloud dvouhrbý

Savec a sudokopytník velbloud dvouhrbý žije volně ve Střední Asii a Mongolsku. Dosahuje až šestisetpadesátikilogramové hmotnosti, bezmála čtyřmetrové délky a více než dvoumetrové výšky a dožívá se až padesáti let. Spolu s...

Antilopa jelení

Antilopa jelení, savec a sudokopytník, žije na východě Pákistánu, v Indii a Nepálu, v nížinách a polopouštích s nepříliš hustou vegetací. Dorůstá délky až půldruhého metru, výšky v kohoutku až pětaosmdesáti...

Lenochod dvouprstý

Tento chudozubý savec žije ve spleti lián v tropických pralesích na americkém kontinentu, v oblasti od Kolumbie a Guyany až po Peru a sever Brazílie. Je natolik uzpůsoben životu na stromech, že...

Které zvíře děsí obyvatele Afriky nejvíce?

Mamba černá, obrovská krasavice, která žije v některých částech Afriky. Pravdou je, že je největším jedovatým hadem v Africe a dosahuje délky až 2,5 m. Pokud se však dožije vyššího věku,...

Novinky

Tabon oranžovonohý

Tabon oranžovonohý je hrabavý pták z čeledi tabonovitých. Žije v Indonésii, na jihu Nové Guineje, na D'Entrecasteauxových ostrovech a v Austrálii, a to hlavně...