Pondělí, Listopad 20, 2017

Antilopa jelení

Antilopa jelení, savec a sudokopytník, žije na východě Pákistánu, v Indii a Nepálu, v nížinách a polopouštích s nepříliš hustou vegetací. Dorůstá délky až půldruhého metru, výšky v kohoutku až pětaosmdesáti...

Nosál červený

Savec a mrštná šelma nosál červený žije v různých lesích a občas i na svazích hor v Jižní Americe. Dorůstá tří až sedmi kilogramů a pětatřiceti až devadesáti centimetrů, ocas bývá...

Panda červená

Tato šelma a savec žije v Asii, v Nepálu, na severu Indie a Barmy a jihu Číny. Během svého až čtrnáctiletého života dorůstá velikosti kolem padesáti až šedesáti centimetrů a hmotnosti...

Žralok bělocípý

Žralok bělocípý je velkým, až třímetrovým a stošedesátikilovým žralokem z čeledi modrounovitých. Žije v tropické části Indického a Tichého oceánu, často v okolí ostrovů a korálových útesů, kde se potápí do...

Hyena skvrnitá

Hyena skvrnitá je savec a šelma žijící v Africe jižně od Sahary, v savaně, polopoušti i vysokých hornatých oblastech. Má světle hnědou až pískově zabarvenou hrubou srst s nepravidelně rozmístěnými tmavohnědými...

Levhart skvrnitý

Levhart skvrnitý je obyvatelem Afriky a Asie; díky své přizpůsobivosti je nejrozšířenější kočkovitou šelmou, jeho oblast výskytu se však postupně zmenšuje z důvodu lidských zásahů do krajiny. Je jednou z mála...

Zpověď nosorožce

Člověk, takové to dvounohé mrňavé a hubeňoučké nic, nikdy nemůže pochopit, jak to my nosorožci máme těžké. A tím „to“ nemyslím jen „to“. Prostě náš život je obtížný tak, že si...

Lachtan medvědí

Lachtani medvědí žijí pouze na severní polokouli a život tráví převážně ve studených vodách severní části Tichého oceánu, i když se díky svým předním končetinám dokáží rychle pohybovat i na souši....

Rypouš severní

Rypouš severní je ploutvonožec z čeledi tuleňovitých. Žije v Tichém oceánu u západního pobřeží Severní Ameriky. Za potravou migruje i na sever či daleko od pobřeží a to po zimním odchovu...

Tygr indický

Tygr indický alias bengálský je nejhojnější poddruh tygra, a byť není kriticky ohrožený, je chráněný. Žije hlavně kolem ústí řeky Gangy, v Indii a Bangladéši, ale i v Nepálu, Bhútánu, Sundarbanu...

Novinky

Nejsme jako ony

Co byste řekli tomu, kdybych vám nabídl, že vás nechám žít pod širým nebem na svém pozemku? Po celý rok, za sucha i deště,...

Nosál červený

Zpověď němé tváře